A vadonatúj Tucson N Line bevezetésével a Hyundai legkeresettebb európai modelljének kínálatában is bevezetjük

ezt a népszerű, sportos felszereltségi szintet.” – mondta Andreas-Christoph Hofmann, a Hyundai Motor Europe marketingért és termékekért felelős alelnöke.

Az alapkivitelű modellhez hasonlóan a vadonatúj Tucson N Line is éles vonalakból és formákból építkező, valamint a Tucson különleges formajegyének számító új, rejtett parametrikus világítást alkalmazó, progresszív formatervével hívja fel magára a figyelmet.

A vadonatúj Tucson N Line hétféle karosszériaszínben választható. A még egyedibb megjelenés érdekében az ügyfelek ötféle szín esetén opcióként kéttónusú Phantom Black tetőlemezt is rendelhetnek.

A vadonatúj Tucson N Line modellt Európában fejlesztették és tesztelték. Akárcsak a vadonatúj Tucson alapkiviteléhez, az N Line változathoz is rendelhető elektronikusan szabályozott felfüggesztés (ECS), amely adaptív lengéscsillapítókkal alkalmazkodik rugalmasan az útviszonyokhoz. Az ECS lehetővé tette a Hyundai mérnökei számára, hogy a helyzettől és a vezetési stílustól függő, sokoldalú menetjellemzőkkel vértezzék fel a vadonatúj Tucsont.

A Hyundai mérnökei úgy optimalizálták az ECS beállításait a vadonatúj Tucson N Line érintett variánsaihoz, hogy hatékonyabb rezgéscsillapítást és még kezesebb mozgékonyságot érjenek el. A vadonatúj Tucson N Line ECS programja gyorsabban és határozottabban reagál a karosszéria kitéréseire és a kormányparancsokra. Normál üzemmódban megmaradt a modell kényelmes városi vezethetősége: a mérnökök ügyeltek arra, hogy a rendszer csak országúti sebességeknél váljon érezhetően feszesebbé. Sport üzemmódban ezzel szemben a teljes sebességtartományban határozottabb reakciókat, pontosabb irányíthatóságot és részletesebb visszajelzést kínál a rendszer. A még precízebb kezelhetőséget fokozott oldaldőlés-szabályozás és határozottabb korai visszajelzés segíti.

A módosított ECS programnak köszönhetően ezeken a kiviteleken a kormányérzet is eltérő. Határozottabb a kormány középállása, pontosabbak a visszajelzések, és nagyobb a kormányzás erőszükséglete.

Ahogy az alapverzió, a vadonatúj Tucson N Line is többféle hajtáslánccal választható. Ezek változatos teljesítményt és üzemanyag-fogyasztást kínálnak, különböző fokú villamosítással vagy anélkül. Az N Line felszereltségi szint a kis teljesítményű dízelmotor kivételével a vadonatúj Tucson összes motorjával rendelhető.

A kétféle Hyundai Smartstream motor – az 1,6 literes, soros négyhengeres T-GDI benzinmotor, illetve az 1,6 literes, soros négyhengeres CRDi dízelmotor – valamelyikén alapuló hajtásláncok a lehető legtakarékosabbak.

Motorok:

  • 6 T-GDI Plug-in Hybrid (265 LE)
  • 6 T-GDI Hybrid (230 LE)
  • 6 T-GDI 48V Mild Hybrid (180 or 150 LE)
  • 6 T-GDI (150 LE)
  • 6 CRDi 48V (136 LE)

A vadonatúj Tucsonnál megismert módon intuitív felhasználói élményt kínálnak az olyan emberközpontú technológiai megoldások, mint az új, 10,25 colos, szabadon álló digitális műszeregységből, valamint a Hyundai Bluelink® csatlakoztatott szolgáltatásokat is támogató, 10,25 colos AVN érintőképernyőből álló, teljesen digitális, testre szabható kettős vezetői tájékoztató rendszer. Ez az elrendezés olyan, személyre szabható környezet kialakítását teszi lehetővé, amely ösztönösen optimalizálható, és ultramodern felhasználói élményt biztosít.

A vadonatúj Tucson N Line Multi-Air Mode technológiát is alkalmaz. A rendszer közvetlen és indirekt légbevezető nyílásokkal szolgálja ki a fűtő- és klímaberendezést, finomabb légáramlást, ezáltal pedig kellemesebb utazási környezetet teremtve. A háromzónás klímaberendezés az elöl utazók mellett a hátsó utasokat is kiszolgálja. Ezen túlmenően a klimatizált első, illetve fűthető első és hátsó ülések még komfortosabbá teszik az utazást mindenki számára.

Ezen túlmenően a vadonatúj Tucson N Line a kategória legjobbjai közé sorolható, fejlett vezetőtámogató rendszerei és aktív biztonsági csomagja révén a jelenleg kapható egyik legbiztonságosabb gépkocsi. A holttérfigyelő monitor (BVM) a külső visszapillantó tükröknél részletesebb képet mutat: az irányjelző aktiválásakor a műszeregységben jeleníti meg a gépkocsi

A Hyundai minden, Európában értékesített gépjárművéhez egyedülálló garanciális szolgáltatást biztosít. Ez a kilométer-korlátozás nélküli, ötéves gyártói garancia mellett öt éven át érvényes asszisztencia szolgáltatást, valamint öt éven át igénybe vehető átvizsgálást tartalmaz.

A vadonatúj Tucson N Line európai forgalmazása 2021 tavaszán veszi kezdetét. A hibrid és plug-in hibrid modellváltozatok 2021 nyarától elérhetők.

Forrás: Hyundai Motor Europe