Több mint 700 millió forintot fizet vissza a Groupama

Február végéig lehet jelentkezni

A COVID-19 világjárvány az élet minden területén éreztette hatását, így a gépjármű felelősségbiztosításban (gkfb) is. A kevesebb futásteljesítmény, csökkenő káresemények okán a Groupama Biztosító úgy döntött, több mint 700 millió forintot visszajuttat gkfb-s ügyfeleinek. Ezen összegget az érintettek megtarthatják vagy jótékony célra felajánlhatják az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) javára. A döntést február végéig mindenkinek meg kell hoznia.

Az Újév számos meglepetésének egyikének tudható, hogy a Groupama Biztosító felajánlotta, mintegy 250 ezer egyedi kgfb-s ügyfelének, több mint 700 millió forintot felajánl, akik ezzel az összeggel szabadon rendelkezhetnek: megtarthatják vagy felajánlhatják azt az OMSZ-nek ­– tájékoztatta a cég az MTI-t.

Az ajánlat minden gépjárműtípusra érvényes, és minden magánszemély, egyéni vállalkozó, vállalkozás, jogi személy üzemben tartó megkaphatja, aki 2020. december 28-án hatályos – és 2021. január 1-jével nem felmondott – egyedi, határozatlan idejű kgfb-szerződéssel rendelkezik a Groupama Biztosítónál. A felajánlás összege a személyautó üzembentartók esetében jellemzően 1500-4500, míg tehergépkocsiknál ez 2500-7500 forint.

Az ügyfelek bankszámlaszámuk megadásával rendelkezhetnek arról, hogy a biztosító utalja át számukra a felajánlott összeget vagy kérhetik annak beszámítását a meglévő kgfb-szerződésük alapján fennálló díjfizetési kötelezettségükbe, illetve rendelkezhetnek az összegről az Országos Mentőszolgálat javára.

Amennyiben az ügyfél csoportos beszedéssel fizeti díját, február 28-ig nyilatkozhat az összeg beszámításáról díjfizetési kötelezettségé vagy választhatja a jótékony célt is. Amennyiben február 28-ig ezt nem teszi meg, a biztosító automatikusan az ügyfél bankszámlára utalja a ráeső összeget.

Amiről nem nyilatkozak a jogosultak, illetve számlaszámuk hiányában nem tudja számukra eljuttatni a biztosító – az Országos Mentőszolgálat Alapítványon keresztül – teljes egészében az OMSZ támogatására fordítják. „A koronavírus elleni védekezésben az OMSZ rendkívüli szerepet vállalt, amiért a Groupama Biztosító felajánlásán keresztül szeretne köszönetet mondani a mentőszolgálat munkatársainak” – indokolta választásukat Bertrand Woirhaye, a Groupama Biztosító vezérigazgatója a közleményben.

A hírügynökségi jelentésből kiderül: Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója köszönetet mondott a támogatásért, hangsúlyozva, a mentősök a koronavírus-járvány elleni küzdelemben a frontvonalban dolgoznak: „Bajtársaink eddig több mint 70 ezer fertőzésgyanús, vagy igazoltan koronavírus fertőzött betegnek nyújtottak segítséget, és több mint 500 ezer ember járványügyi mintavételét végezték el” – mondta. Végül hozzátette: „A biztosító ügyfeleinek felajánlása munkájuk elismerését is jelenti!”

Aki a biztosító társaság érintett ügyfele, ne feledkezzen meg rendelkezni 2021. február 28-ig az összegről, amely nem sok, de mindenképpen gesztus értékű. Aki teheti – ezúton is olvasóink figyelmébe ajánljuk – támogassa a mentőket.

További információt a https://groupama.hu/hu/a-kotelezo-johet-szivbol/ oldalon talál.

k.z.t.