Az alábbi levelet az Országos Taxis Szövetség kapta azzal, hogy hívja fel a taxisok figyelmét az alábbi szabálytalanságra és annak komoly következményeire. Íme:

 

Az utóbbi időben megszaporodott azon taxi gépkocsik száma, amelyek a puffer parkolón kívül, a tiltó táblák ellenére az úton várakoznak, jelentősen megnehezítve ezzel a közlekedést és növelve a balesetveszélyt. (A kép néhány napja készült.)

 

Ezt a területet nem csak az előrendelt taxik használják, ezen az úton hajtanak ki a Személyzeti Parkolóból és a Busz Parkolóból is. A csatolt térképen jelöltük a parkolókat, piros kör jelzi a kijárati sorompót és sárga vonal azt a területet, ahol a taxik, a szabályokat figyelmen kívül hagyva állnak. A Személyzeti Parkoló jelentős forgalmat bonyolít a nagyobb műszakváltások idején, de mivel sok cégnél gördülő műszakban dolgoznak, a nap teljes egészében nagy a forgalom. A Busz Parkolót nagy járművek használják és ez a rövid útszakasz nem ad lehetőséget semmilyen manőverezésre.

Azok a járművek, amelyek itt állnak meg, megsértik a repülőtéren a közlekedésre és a parkolásra vonatkozó szabályokat.

Felhívjuk a taxisofőrök figyelmét, hogy ellenőrizni fogjuk a területet és a szabályokat megszegő gépjárművet a Budapest Airport véglegesen törli a forgalomirányítási koncepció alóli kivételek listájáról, és a BKK Zrt. felé jelenti.

A véglegesen törlésre kerülő rendszámok a kivételek listájára nem kerülhetnek vissza.

Budapest Airport