Kolozsváron nyithatja régiónkban a következő szalonját és szervizét a Tesla az evmag.ro információi szerint. Ha megvalósul a beruházás, az a budapesti szerviz terheltségét is csökkenteni fogja.

 

Budapesten 2021 szeptemberében nyitott a Tesla hivatalos szervize, amely a hazánkban eladott új autók számához viszonyítva lényegesen nagyobb flottát kénytelen kezelni, mivel a környező országokból is sok teslásnak a budapesti szerviz van a legközelebb, gyakorlatilag a bécsi Tesla szerviz szerepét volt kénytelen átvenni a budapesti. Ez a túlterheltség gyakran megjelent a várakozási időkben is.

 

A Tesla honlapján megjelent álláshirdetések alapján tavaly arra következtettünk, hogy Debrecenben várható egy második hazai szerviz megnyitása, ez azonban eddig nem történt meg, és jelenleg nincs is debreceni nyitott pozíció a Tesla karrier oldalán.

 

vidéki mobil szervizek elindulása már csökkentette a budapesti szerviz leterheltségét azzal, hogy a kisebb, emelőt nem igénylő beavatkozásokat akár az autó tulajdonosának garázsában is meg tudják oldani, a környező országokból Budapestre érkező ügyfelek számát ez azonban nem csökkenti.

Romániában Bukarestben már évek óta működik egy Tesla szerviz, az ország észak-nyugati részéből azonban Budapest közelebb van, mint Bukarest, ezért sok romániai Tesla tulajdonos is a magyar szervizt választja.

Ezen a problémán is segíthet egy új, kolozsvári Tesla szalon és szerviz megnyitása, melynek megvalósulását a román EVMag portál azért valószínűsíti, mert információik szerint a Tesla földterületet vagy akár szerviz nyitására alkalmas épületek vásárlását tervezi a városban.

A lap információi szerint a Tesla olyan telket keres, amelynek területe nagyobb, mint 5000 négyzetméter, amennyiben épület is található a telken, az legalább 1500 négyzetméteres legyen, és legalább 100 autó számára legyen parkolóhely is.

 

A bukaresti szervizen kívül Temesváron már rendelkezik egy értékesítési ponttal a Tesla Romániában, ez azonban csak egy úgynevezett pop-up store, amely egy bevásárlóközpontban található. A budapesti saját szalon megnyitása előtt egyébként Budapesten is egy ilyen kirendeltséggel kezdett a Tesla.

 

Romániában a Tesla Supercharger hálózata is jelentős bővülés előtt áll. A Tesla negyedévente újrainduló szavazásának előző fordulóin a magyar városok mellett a román helyszínek is kiemelkedően szerepeltek.

Az EVMag már egyes városokban a konkrét címeket is tudni véli, így információik szerint a következő Tesla töltőállomások Brassóban egy Carrefour üzlet parkolójában, Bukarestben a Pullman World Trade Center (Montreal Square 10) parkolójában, Déván egy bevásárlóközpontban (Calea Zarandului 87.), Brajlában a Brăila Mall parkolójában (Strada Principală 4, 817026 Vărsătura) és Szatmárnémetiben egy bevásárlóközpontban (Str. Careiului 17.) nyílhatnak.

Forrás: villanyautosok.hu Kép: illusztráció