Az MKIF – Magyar Koncessziós Infrastruktúra-Fejlesztő Zrt. 2024. áprilisától ütemezett útfelújítási munkákat kezd az M4-es autóút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mellett található csomóponti ágaiban.

 

A burkolatfelújítás miatt forgalomterelésre, sávzárásra kell készülni. A kivitelezési munkák több ütemben zajlanak majd áprilisban és májusban. Egy-egy ütemben egyszerre csak egy csomóponti ág kerül lezárásra, hogy a forgalmat a lehető legkisebb mértékben zavarják. Az erre közlekedőknek torlódásra és megnövekedett menetidőre kell számítaniuk.

 

Az egyes ütemek megkezdése előtt az MKIF Zrt. részletes tájékoztatást nyújt arról, hogy hol, milyen sávzárásra, terelésre kell számítani. Az aktuális információkat honlapjukon és Facebook oldalukon teszik közzé. A felújítással összefüggő forgalmi változásokról kapott információt a Budapest Airport saját felületein is megosztjuk.

 

Az első ütem várhatóan április 2-án kezdődik és április 7-ig tart. Ebben az időszakban az M0 autóút felől a repülőtérre vezető kihajtó ág lezárásra kerül.

Az M0 autóút felől a kihajtás nem lesz lehetséges, tovább kell haladni és a Market Central bevásárlóközpontnál lévő kettős körforgalomban visszafordulva, Budapest felől lehet kihajtani a repülőtérre.

Javasoljuk, hogy a következő hetek során a repülőtér megközelítése előtt tájékozódjanak a forgalmi helyzetről és induljanak el időben. A terelések és lezárások a repülőtér autós és tömegközlekedéssel történő megközelítésének időtartamára is hatással lehetnek.

 

Kérjük, hogy a fenti tájékoztatást a taxis kollégákkal megosztani szíveskedjetek.

 

 

Üdvözlettel:

Budapest Airport