Március 24-én, vasárnap rendezik meg a 3. NN City Run Budapest futóversenyt a Várkert Bazár környékén és a budai alsó és felső rakparton valamint a Szabadság hídon, ezért közlekedési változásokra és lezárásokra kell készülni a környéken. A korlátozások érintik a közösségi közlekedést is, a kiskörúti 47-es és 49-es villamosok napközben csak a budai oldalon közlekednek, Dél-Buda és a pesti oldal között elsősorban az M4-es metró igénybevételét ajánljuk.

 

Közúti közlekedési korlátozások:

  • március 23-án, szombaton üzemzárástól március 24-én, vasárnap 16 óráig lezárják a Várkert rakpartot és a villamosvágányokat is;
  • március 24-én, vasárnap 0:01-től 17 óráig lezárják az Apród utcát, az Ybl Miklós teret és a Lánchíd utcát;
  • március 24-én, vasárnap 7 órától 14:30-ig lezárják  a Szabadság hidat;
  • március 24-én, vasárnap 7 órától 15 óráig szakaszosan és időszakosan lezárják a budai alsó rakpartot az Egry József utca és a Margit híd között, a Műegyetem rakpart Duna felőli oldalát a Szabadság híd és a Bertalan Lajos utca között, a Szent Gellért rakpart Duna felőli oldalát a Szabadság híd és a Döbrentei tér között. A Szent Gellért rakparton a Szabadság híd és a Döbrentei tér között a gépjárművek a villamosvágányon közlekedhetnek.

 

Közösségi közlekedési változások:

  • március 24-én, vasárnap 16 óráig
    • 19-es villamos  a Bécsi út / Vörösvári út és a Batthyány tér, illetve Kelenföld vasútállomás és a Döbrentei tér között közlekedik.
    • 41-es villamos módosított útvonalon, a Krisztina körúton és a Margit körúton át jár a Széll Kálmán tér érintésével.
  • március 24-én, vasárnap 7 és 15 óra között:
    • 107-es és a 133E autóbusz pesti végállomásuk felé terelve, a Karinthy Frigyes út–Bartók Béla út–Móricz Zsigmond körtér–Szent Gellért rakpart útvonalon közlekednek.
    • 47-es és a 49-es villamosok csak Budán, a dél-budai végállomások és a Döbrentei tér között közlekednek. Pest és Buda között elsősorban az M4-es metró igénybevételét ajánljuk.

Az utazások megtervezéséhez érdemes az év applikációjának választott BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt az applikációban jegyet és bérletet is lehet vásárolni. A BKK emellett több felületen is tájékoztatja ügyfeleit a közlekedési változásokról: közösségi közlekedéssel kapcsolatos, folyamatosan frissülő információk a BKK Info oldalon, közúti információk pedig a BKK Info – Közút oldalon is olvashatók.

Forrás: bkk.hu