Idén is kiemelkedő eredménnyel zárja a Lexus az Egyesült Királyság éves What Car? versenyét immár hetedik alkalommal. A márka a felmérés során 98,3 százalékkal kapta meg a legmegbízhatóbb autómárkának járó kitüntetést egy rendkívül széles skálát lefedő, 178 modellre kiterjedő választékból. Az NX első generációja 99,8 százalékkal a márka első helyezettjeként végzett, majd őt követve a modell vadonatúj kiadása 99,4 százalékot kapott, és végül, de nem utolsó sorban az UX 99,3-at.

 

A különböző trendek csak úgy jönnek-mennek, de a Lexus megbízhatósága minden évben állandó. Autóinak tartós minőségét immár hetedik alkalommal igazolta a márka az éves What Car? megbízhatósági felmérés keretében.

Ha a megbízhatóság a legfontosabb, akkor a Lexus modelljei jelentik a legjobb választást. Autói nemcsak, hogy ritkán hibásodnak meg, de amennyiben ez mégis megtörténne, a márkakereskedéseik minden problémát gyorsan és a tulajdonosok számára költségmentesen megoldanak. Ez a márka az, amely a megbízhatóság terén igazán élen jár.” – véli Claire Evans, a What Car? szerkesztője és a felmérés megálmodója.

 

Csaknem 22.000 felhasználó vett részt az Egyesült Királyság vezető fogyasztói autóvásárlási platformjának 2023-as tanulmányában, ami azon autókat vizsgálta, amelyek a legjobban és a legrosszabbul teljesítenek a meghibásodások tekintetében.

A 32 márkát és 178 különböző, legfeljebb öt éves modellt lefedő eredmények azt mutatták, hogy a Lexus páratlan, 98,3 százalékos pontszámot ért el, nemcsak a tapasztalt problémák számát tekintve, hanem azok javításának költség- és időigényét is latba véve. A Lexus a felmérés különböző kategóriái közül leginkább a családi SUV szegmensben remekelt, ahol az első generációs NX végzett az élen, 99,8 százalékkal. Az új jelenleg futó NX második lett 99,4 százalékkal, az UX pedig harmadik 99,3 százalékkal.

A Lexus RX a második helyen végzett a nagy SUV-ok között 98,6 százalékkal. Ezek mindegyike öntöltő hibrid elektromos modell – a hajtáslánc a felmérés szerint a legmegbízhatóbb és a legegyszerűbben javítható, ha probléma merülne fel.

Lehet, hogy a Lexus IS limuzin már nem kapható, de a tulajdonosok továbbra is nagyra értékelik a tartósságát: 98 százalékos eredménnyel nyerte meg a menedzserautók kategóriáját.

Forrás: Toyota CE