Tájékoztató az ASP.ADÓ szakrendszerhez csatlakozásról

 

„Felhívjuk tisztelt adózóink figyelmét, hogy 2023. augusztus 1-jétől a Fővárosi Önkormányzat csatlakozik a központi ASP.ADÓ szakrendszerhez.

A csatlakozás miatt jelentős változások lépnek életbe az adóügyi ügyintézésben, melyekről a következő hetekben folyamatosan tájékoztatást adunk.

 

  • 2023. július 27-én éjjel az Adó Főosztály honlapján található elektronikus szolgáltatások megszűnnek, a honlap elérhetősége július 28-án szűnik meg.
  • 2023. július 28-tól várhatóan augusztus 18-ig az ügyintézés csak korlátozottan, illetve a megszokottnál hosszabb ügyintézési idővel vehető igénybe.
  • 2023. augusztus 1–jétől kerül üzembe helyezésre az Adó Főosztály új honlapja.

 Kérjük tisztelt adózóinkat, hogy vegyék számításba ügyintézésük során a fenti körülményeket. A csatlakozási időszakra szíves megértésüket és türelmüket előre is köszönjük!”

 

A szerk. megjegyzése: Nem örülünk! A főváros honlapja volt idáig a legkönnyebben kezelhető, felhasználóbarát és áttekinthető rendszer. A már más önkormányzatoknál eddig is működő ASP-program ennél összehasonlíthatatlanul lassúbb és bonyolultabb. Csak remélhetjük, hogy a fejlesztés nem áll meg…

-oli-