Közműépítés miatt hétfőtől egyirányúsítják az Attila utat a Széll Kálmán tér felé a Mikó utcától a Vérmező útig – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Emellett Hűvösvölgy vonalán is számolni kell a forgalmi rend változásaival.

 

Mivel egyirányú lesz az Attila út a Szél Kálmán tér felé, az Erzsébet híd irányába közlekedőknek a párhuzamos Krisztina körút igénybevételét javasolják. Az érintett BKK-járatok terelve közlekednek.

Az 5-ös és a 956-os autóbuszok Pest felé módosított útvonalon, az 56-os villamosok Krisztina körúti útvonalán közlekednek.

A járatok nem érintik a Körmöci utca, a Korlát utca, a Mikó utca és az Alagút utca megállóhelyeket, ezek helyett az 56-os villamos Déli pályaudvar, Mikó utca és Krisztina tér megállóiban állnak meg.

Felújítják a hűvösvölgyi villamosvonalat

Felújítják a hűvösvölgyi villamosvonalat, így később a modernebb CAF-villamosokra könnyebben felszállhatnak a babakocsival közlekedők, és a mozgásukban korlátozottak pedig kényelmesebben, akadályok nélkül közlekedhetnek.

A felújítás június 17-től várhatóan augusztus végéig tart. Ebben az időszakban az 56-os, az 56A, az 59-es és a 61-es villamosokat csak egy rövidebb szakaszon lehet elérni. A Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között a 61-es pótlóbusszal lehet utazni.

A Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között több helyen is felújítják a vágányokat, a megállókat és az elektromos hálózatot, ezért

június 17-től (szombattól) várhatóan augusztus végéig az 56-os, az 56A, az 59-es és a 61-es villamosok rövidített útvonalon, csak a Széll Kálmán térig közlekednek.

A Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között a 61-es pótlóbusszal lehet utazni. A felújításra azért van szükség, hogy ősztől már Hűvösvölgyig járhassanak a modern, alacsony padlós CAF villamosok.

felújítás miatt június 17-től, szombattól augusztus végéig az alábbi rend szerint közlekednek a villamosok a térségben:

  • az 56-os, az 56A és a 61-es villamosok rövidített útvonalon, csak a dél-budai végállomások és a Széll Kálmán tér között közlekednek, az 56A villamos hétköznapokon is egész nap közlekedik;
  • az 59-es villamos helyett egész nap az 59A villamossal lehet utazni a Márton Áron tér és a Széll Kálmán tér között;
  • a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között a 61-es pótlóbusszal lehet utazni, ami a Hűvösvölgyi úti autóbusz-megállókban áll meg.
  • Forrás: napi.hu Kép: BKK