Még a rendőrök is elszörnyedtek

 

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVIII. kerületi munkatársai, a kerületi közterület felügyelet és a polgárőrség bevonásával 2023. május 9. és 15. között ellenőrizték a közlekedés résztvevőit rendőrségi jelleg nélküli gépkocsiból.

Az ellenőrzés során elfogtak két szabálysértések miatt körözött férfit, egyikük ellen – aki a jelzőlámpa tilos jelzésénél sétált át az úttesten – három körözés volt érvényben. Megtaláltak egy körözött járművet, és lekapcsoltak egy körforgalomban veszélyesen driftelő kocsit. Előállítottak tizennégy személyt, többek között ittas, illetve bódult járművezetés, eltiltás hatálya alatti vezetés, engedély nélküli vezetés, garázdaság és egyedi azonosítójellel visszaélés miatt.

A hétnapos ellenőrzés során tizenkét esetben tilos jelzésen áthaladás miatt, biztonsági öv használatának elmulasztása miatt tizenhétszer, egy alkalommal pedig a vasúti tilos jelzés figyelmen kívül hagyása miatt szabtak ki közigazgatási bírságot.

Még a sokat tapasztalt rendőröket is megdöbbentette az a látvány, amint egy furgonos egy kiégett, vezető nélküli, irányíthatatlan autót vontatott. A kisteherautó vezetőjével szemben szabályértési eljárást kezdeményeztek.

Ezen kívül a rendőrök további huszonnyolc szabálysértési feljelentést tettek, helyszíni bírságot pedig összesen harminchét esetben szabtak ki.

A közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság a jövőben is szervez hasonló ellenőrzéseket.​

Forrás: police.hu