7000 eurós bírság stoppolásért

 

Bár egyre ritkábban látni autósokat leintő jelenetet, azért olykor még ma is fel-felbukkannak stopposok az út mentén. És ezzel nincs is semmi baj, a törvény nem tiltja, csak az autópályán nem megengedett. Mégis, van egy szegmens, amit jó tudni!

 

Nevezetesen, azt, hogy a figurától, aki vállalja a kockázatot és kiáll a sztrádára, türelmesen vár, míg valaki elviszi, nem kérhető pénz a fuvarért. Bár evidensnek tűnhet, ez nem mindenkinek ilyen egyértelmű.

A napfényes Toszkánában, egészen pontosan Sesto Fiorentinóban történt, hogy a közlekedési rendőrök egy autó mellett komoly veszekedésre lettek figyelmesek. Kiderült, hogy egy 40 éves sofőr pénzt követelt egy személytől, aki beszállt az autójába. Miután az utas ezt visszautasította, a helyzet elfajult.

A rendőrök 7000 eurós bírsággal büntették a férfit és még a személygépkocsiját is lefoglalták, vezetői engedélyét pedig bevonták.

Ugyanis, nem hivatásos sofőrként, személyszállításért pénzt kérni, azt a közúti közlekedésről szóló törvény szigorúan tiltja.

Aki mégis ezt teszi, az bűncselekményt követ el! Mert, az ilyen módon történő haszonszerzéshez engedélyre van szükség.

A saját autó tehát még az anyagilag megszorult helyzetben sem használható taxiként!

Forrás: motori.news cikk alapján: autoszektor.hu kép: illusztráció