Júliustól fizetni kell majd az Őrmezőn, Kelenföldön lévő P+R parkolókért.

 

Reggel 6 és 22 óra között alkalmanként 350 forintért, éjszaka – azaz 22 órától reggel 6 óráig – pedig óránként 105 forintért lehet parkolni az M1-es, M7-es közös, város felé vezető szakasza mellett lévő kelenföldi és őrmezői P+R parkolókban – közölte kedden a Budapest Közút. 

A majdnem 1500 autónak helyet adó Őrmező P1, P2 valamint az Etele tér P1, P2 névre keresztelt parkolókat az M4-es metró beruházás keretében alakították ki.  A projektet az Európai Unió támogatta, melynek feltétele az volt, hogy a parkolók öt éven át térítésmentesen üzemeljenek.

A Kelenföldi P+R parkolók 0-24 óráig üzemelnek az év minden napján, tehát hétvégén és ünnepnapokon is díjfizetés ellenében lesznek használhatóak nappal és éjszaka egyaránt. A parkolókban hagyott járművek biztonságáról átnézeti kamerarendszer gondoskodik.

A társaság közölte azt is, hogy az éjszaki díjfizetést a többi fővárosi tulajdonú, Budapest Közút által üzemeltetett jelenleg is fizető P+R parkolóban (Köki Terminál P+R; Kőbánya-Kispest P+R, Hűvösvölgy P1 P+R; Örs vezért tere P+R; Pillangó utca P+R; Újpest-Városkapu P+R) is bevezetik júliustól.

Forrás: totalcar.hu Kép: illusztráció