A Budapesten szolgáltató taxisok az éves minősítő vizsgához (drosztengedély) adóigazolás bemutatására kötelezettek a fővárosi iparűzési adóról. Ma ez már csak elektronikus úton, az ügyfélkapun keresztül történhet, a következő módon:

 

 

  • A vállalkozó ügyfélkapuján keresztül kérelmet nyújt be a fővároshoz. Szerencsére egy egyszerű, könnyen kezelhető felületen (ssl.budapest.hu). Célszerű előtte ugyanitt ellenőrizni a folyószámlát, mert tartozás esetén már maga a kérelem sem küldhető el (furcsa módon még 1-2 forint pótléktartozásnál sem!).
  • A kérelem beadását követően a főváros néhány napon belül feltölti a vállalkozó tárhelyére az igazolást, erről email értesítés érkezik.
  • Ezt követően két lehetőség adódik. Ha az igazolás megérkezett, a taxis az okostelefonjáról emailen elküldi annak az ügyintézőnek, akihez éppen került a minősítő vizsga során. A rendszám feltüntetése fontos!
  • A másik, már nem annyira elektronikus módszer szerint a kapott igazolást a vállalkozó kinyomtatja és így viszi a minősítő vizsgára.

 

Amennyiben a minősítő vizsga időpontjára még nem áll rendelkezésre a főváros „nullás” igazolása, lehetőség van azt 60 napon belül pótolni.

-oli-