Egyre több az elektromos autó, így egyre több sofőr számára létfontosságú információ, hogy merre található a legközelebbi töltőállomás, illetve melyik alkalmas a jármű feltöltésére.

 

Több okostelefonos navigációs app (Google Térkép, Apple Maps) már tartalmazza ezeket az információkat, illetve megjelölhető, hogy a tervezett útvonalon jelezze az elérhető töltőket. Ezentúl viszont az itthon is népszerű Waze is tudja ezt a funkciót – írja a 24.hu az Ars Technica cikkét idézve.

Az új funkciónak köszönhetően, a járműtulajdonosok megadhatják elektromos autójuk típusát, illetve a leghatékonyabb töltőtípust, és ennek alapján szűrhetők az adatbázisba felkerült töltőállomások. Utóbbiakat a Waze felhasználói ellenőrizhetik, és akár frissíthetik is a térképszolgáltatásban elérhető információkat.

A Waze fejlesztői arra is felhívják a figyelmet, hogy az újdonságot tartalmazó frissítés folyamatosan válik elérhetővé a felhasználók számára, így amennyiben valaki még nem éri el az új funkciót az alkalmazásban, nem kell aggódnia, az elkövetkezendő napokban/hetekben mindenkinek a telefonjára meg fog érkezni.

Forrás: hirklikk.hu Kép: illusztráció