Érdekes esetről számolt be a Totalcar. Van abban minden, mint egy akciófilmben – s a tettes egy eljárási hiba miatt még meg is úszta a büntetést. Persze a történetnek ezzel még nincs vége.

 

Leköpte, szidalmazta és még a kocsiját is megsértette egy nőnek tavaly júniusban egy taxis – írta meg vasárnap a Totalcar. Mint a cikkben olvasható, a cselekmény után a sértett rendőrségi feljelentést tett, ami biztatóan indult, hiszen az eseményt az utcában lévő kamera rögzítette.

A rendőrség a károkozót elmarasztalta, azonban tájékoztatásuk szerint az a felelősséget nem ismerte el, ezért bíróságra került az ügy, amely egy végzésben januárban megszüntette azt egy eljárási hiba miatt.

Az történt ugyanis, hogy a taxist tanúként hallgatták ki – holott eljárás alá vont személyként kellett volna. A károkozó kifogásának egyéb okból helyt adtak – mintha a kamerafelvételt meg sem nézték volna.

A portál szakjogásza szerint a szóban forgó eljárás eredménye nem képezi objektív akadályát annak, hogy a sértett az őt ért személyiségi jogsértés, mind az autóban keletkezett kár miatt igényt tudjon érvényesíteni.

Sőt, az is kiderült, hogy ha valaki mást arcon köp, tettleges becsületsértésnek minősül. Emiatt – az esetleges közlekedési szabálysértésen túl – külön is tehető feljelentés.

Forrás: magyarhirlap.hu Kép: illusztráció