Tisztelt Taxis Szövetség!

Szeretnék segítséget kérni a belvárosban, különösen a Gozsdu udvar környékén uralkodó állapotok kezelésére, orvoslására.

 

A kezdetben csak utasokat leszólító, taxinak látszó kocsikból fuvart kínáló „taxisok”, már odáig merészkedtek, hogy a hivatalos taxisokat fenyegetve zavarják el őket a Gozsdu környékéről.

A helyzet úgy gondolom elég súlyos.

Külföldieket csapnak be, megkárosítják az államot, rossz fény vetnek az országra, a taxisokra, és mindezt az orrunk előtt, bűnszervezetben.

A külföldiek nem tudják megkülönböztetni az áltaxit a rendestől, mivel színük teljesen azonos, még a fekete kockák is rajta vannak  egy némelyiken, sőt,  némelyiken még taxi formájú, de futár feliratú, a megtévesztésig megegyező kinézetű jelzés látható.

Azt gondolom, ezek az emberek veszélyeztetik az utasokat, megkárosítják az államot, és a taxisok becsületét, és embereket aláznak meg, akik rendesen, hivatalosan végzik a munkájukat.

Kérem, mihamarabb járjanak el az ügyben. és egy összehangolt akcióval szüntessék meg a „jelenséget”.

Pár százezres büntetés ezeknek az embereknek semmi, mivel kb. naponta keresnek annyit.

A hosszú távú tervekben is erre kellene megoldást találni, hogy a megkülönböztető jelzéseket ne használhassák a nem vizsgázott kocsik.

Egy pár rendszám:

AA DX 8.. ez a gépkocsi a Gozsdu király utcai bejárata előtt van minden este, és agresszíven, fenyegetően elzavarja a hivatásos vezetőket.

A.BV 6..

SI.-9..

TD.-9..

SH.-0..

TA.-3..

PR.3..

TD.-4..

SJ.-5..

(A levélíró a teljes rendszámokat leírta. A szerk.)

 

Még annyit, hogy a hiénákra is ráférne egy ellenőrzés, mert van nem kevés visszaélés a külföldiekkel.

Örökre el kellene venni az ilyen emberek engedélyét, azt gondolom.

Jó lenne egy letisztult, megszűrt taxis közösséggel vágnának neki az évnek, hogy a rendes emberek, akiknek ez a hivatásuk megtudjanak tisztességesen élni, és ne a bűnözőket hagyjuk gazdagodni.

Szeretnék kérni visszajelzést, hogy elolvasta az emailt, és ha lesznek változások, mik azok.

 

Köszönettel:

Egy tisztes állampolgár

 

Tisztelt Levélíró!

 

Sajnálattal olvastam észrevételeit, amit levelében megosztott szervezetünkkel.

Egy szakmai szervezetnek – ahogy nekünk sem –  nincsenek olyan hatósági jogkörei, melyek szükségesek egy konkrét  ellenőrzés és esetleges intézkedés tekintetében.

Kérem, szíveskedjék illetékességből észrevételeit Budapest Főváros Kormányhivatal Közlekedési Hatóságának, továbbá a BKK taxi-közlekedés felügyeletének és a Fogyasztóvédelmi Hatóságnak megküldeni.

 

Üdvözlettel

Metál Zoltán
elnök
Országos Taxis Szövetség