A taxis szakma kérését összefogó kamarai javaslatra a kormány rendeletben rögzítette a fix tarifa megtartását, a személytaxi-szolgáltatás hatósági ára nem vezethető ki – hívta fel a figyelmet a Budapesti Kereskedelemi és Iparkamara (BKIK) csütörtöki közleményében

 

Kiemelték, a kormányzati támogatásnak köszönhetően országszerte biztonságos és kiszámítható maradhat a taxiszolgáltatás.

Felidézik, a rendelet előzménye, hogy több budapesti és vidéki szakmai szervezet és taxis társaság közösen fejezte ki álláspontját a hatósági árazás és ezen keresztül a tiszta taxis piac védelmében.

A budapesti kamara szerint a 2013 és 2015 között a főváros, a BKIK és a taxis szervezetek, cégek részvételével kialakított keretrendszer megszüntetése a valamennyi érintett fél számára kielégítő egyensúlyi helyzet felborulásával fenyegetett volna.

A budapesti kamara és a kezdeményezést indító vidéki és fővárosi szakmai szervezetek üdvözlik a fuvarszervezőktől a vállalkozókon át az utasokig minden fél számára előnyös intézkedést – írják a közleményben.

MTI