A személyre szabhatóság és a szabadtéri tevékenység

Egyedi terepjárók és koncepcióautók engedtek bepillantást a Lexus tervezőmérnökeinek kreativitásába múlt hétvégén a Tokiói Autószalonon és a Tokiói Szabadtéri Kiállításon. Az RZ Sport Concept az akkumulátoros elektromos járművek lenyűgöző teljesítményére és testreszabási lehetőségeire hívta fel a figyelmet, míg a Lexus Overtrail Projekt keretében az RX Outdoor Concept, a ROV Concept 2 és a GX Outdoor Concept járművek mutatkoztak be.

 

A Lexus a Tokiói Autószalonon és a Tokiói Szabadtéri Kiállításon a korlátlan testreszabási lehetőségek és a szabadtéri kalandok izgalmát igyekezett a középppontba helyezni. A Tokiói Autószalonon a Lexus olyan járműveket mutatott be, amelyek megtestesítik a márka karbonsemleges társadalomról alkotott vízióját, miközben lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy autóik mellett élvezhessék a változatos életstílusukat is – mindezt pedig az egyre jobb motorsportban fejlesztett járművek létrehozása iránti elkötelezettség fokozza.

Lexus RZ Sport Concept

Lexus RZ Sport Concept

A Lexus első dedikáltan akkumulátoros elektromosnak fejlesztett modelljén alapuló RZ Sport Concept személyre szabását Masahiro Sasaki autóversenyző felügyelte, aki szintén hozzájárult az RZ fejlesztéséhez. Az autó nagyteljesítményű, 150 kW-os elektromotorokkal rendelkezik elöl és hátul, amely a még izgalmasabb vezetési élmény érdekében 35 milliméterrel lejjebb került. Egyedi aerodinamikai elemeket, nagyobb átmérőjű abroncsokat és versenystílusú üléseket is kapott, míg a külső szín, a „Hakugin” egy tiszta fehér alap, finoman csillogó textúrával, amelyet kék kiemelő szín fokoz, ezzel utalva a dinamikus BEV teljesítményre.

Lexus ROV Concept 2

A Lexus a Tokiói Szabadtéri Kiállításon indította útjára Overtrail Projektjét, hogy a szabadtéri élmények széles skáláját foglalja magában a pikniktől vagy a természetben való kempingezéstől kezdve a terepjárós kalandokig, barátságtalan környezetben. A projekt neve a „overland” és a „trail” szavakat ötvözi, hogy rávilágítson a természettel való kapcsolatra és új utak megnyitására – ezt pedig három koncepcióautó hangsúlyozza.

Lexus RX Outdoor Concept

 

Az RX Outdoor Concept az új RX 450h+ plug-in hibrid modellre épül, és exkluzív, a szabadtéri életmódot támogató elemekkel van ellátva, míg a ROV Concept 2 az eredeti ROV (Recreational Off-highway) terepjáró képességeit és hidrogénüzemű motorját örökli, és a karbonsemlegesség vízióját ötvözi a belsőégésű motorok érzelemdús viselkedésével. Mindkét koncepciómodell az exkluzív, „Regolith” névre hallgató külső fényezéssel van ellátva, amely a matt textúrát, a ragyogást és a szívósságot ötvözi, ihletet merítve az égitestek felszínén felhalmozódó mikroszkopikus részecskékből.

Lexus GX Outdoor Concept

 

A GX 460 luxus SUV-ra épülő GX Outdoor Concept speciális felszereléssel és kiegészítőkkel rendelkezik, hogy autentikus szabadtéri élményt nyújtson a legzordabb környezetben is.

Toyota CE