2022. december 16-án végleg megszűnt a 2000-es évek elején indult korábbi magyarorszag.hu. A régi oldal megszüntetése nem befolyásolja a 2020 februárjának végén megújult magyarorszag.hu portál működését. A központi e-ügyintézési felületen továbbra is minden, az elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó szolgáltatás és fontos információ zavartalanul elérhető lesz az állampolgárok és a vállalkozások számára.

 

A 2020 februárjának végén indult, tartalmi és strukturális felépítésében is megújult magyarorszag.hu oldal idáig párhuzamosan működött a régi felülettel.

Az új megjelenés a közérthetőbb tájékoztatások, valamint az áttekinthetőbb oldalszerkezet mellett, mobileszközökről és asztali számítógépekről egyaránt lehetővé teszi az elektronikusan elérhető szolgáltatások igénybevételét.

A portál az elmúlt évek alatt olyan új ügyintézési lehetőségekkel, hasznos funkciókkal, illetve az e-közigazgatási szolgáltatások kényelmesebb használatát lehetővé tevő alkalmazásokkal bővült, amelyek a korábbi felületen még nem voltak elérhetők.

Ma már nem található az „ebev”, ahol adatainkat, adószámlánkat ellenőrizhettük, de van helyette „üpo” (ügyfélportál), ahol ugyanezek az adatok áttekinthető formában, új elemekkel kiegészülve jelennek meg (bár egy kicsit többet kell kattintgatni).

 

A régi felület 2022. december 16-ai megszűnését követően a hivatali ügyekkel kapcsolatos minden szolgáltatás és fontos információ elérhető maradt a magyarorszag.hu portálon, továbbra is biztosítva ezzel a gyors és gördülékeny elektronikus ügyintézés lehetőségét. Használatához továbbra is felhasználónév és jelszó szükséges.

Forrás: mo.hu, kép: illusztráció

-oli