A Mol a jövő héten sem tudja kiszolgálni kisebb partnereit benzinnel és dízellel, olvasható abban a levélben, amelyet a Független Benzinkutak Szövetsége (FBSZ) juttatott el pénteken a Forbes.hu -nak.

 

Azt írták, hogy a Mol levelét több partnerük, tagtársuk, kis családi benzinkutak is megkapták. Ez már a harmadik hét lesz, hogy a Mol-kiszolgálás szünetel, hangsúlyozta az FBSZ.

A Mol levelében jelezte: az ország működése és energiabiztonsága érdekében optimalizálniuk kellett ellátási stratégiájukat. Az országos ellátási szempontokat kellett előtérbe helyezniük, és egyelőre fenn kell tartaniuk az átmeneti korlátozásokat.

Gondok Százhalombattán

A Mol döntése mögött vélhetően az húzódik, hogy nem tudtak a tervek szerint végezni a karbantartási munkákkal a százhalombattai Dunai Finomítóban, sőt újabb problémáik adódtak. Így a hazai ellátás szempontjából kulcsfontosságú finomító a mai napig nem működik 100 százalékos kapacitással.

Az RTL híradó érdeklődésére a Mol a héten elismerte, hogy részleges, jellemzően pár óráig fennálló termékhiány a hálózatuk 20 százalékában jelentkezett, vagyis saját benzinkútjaikat sem tudták teljesen ellátni.

A Mol csütörtökön azt közölte az Indexszel, hogy a Dunai Finomítóban továbbra is szakszerű körülmények között zajlanak a karbantartási munkák és az újraindításhoz szükséges munkálatok. A finomító jelenleg csökkentett, 50-55 százalékos kapacitással üzemel, a sikeres újraindítás után pedig ütemezetten tud visszaállni a teljes gyártási kapacitásra.

Forrás: Forbes.hu kép: illusztráció