Tisztelt OTSZ!

 

Azzal a kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy édesapám taxisként dolgozott, érvényes tevékenységi engedéllyel rendelkezik a Fiat Linea típusú gépkocsijára 2022.11.29. napig.

A műszaki engedélye is addig érvényes, hiszen 2022.11.29. napon lesz 10 éve a gépkocsija forgalomban. November 3. napi hatállyal tehát érvényes tevékenységi engedéllyel rendelkezett, azonban sajnálatos módon édesapám szeptember 29- én elhunyt. A gépkocsi hagyatéki tárgyalás egyik tárgya lesz, amit én öröklök majd.

A kérdésem az lenne, hogy tudom-e használni a gépkocsit tovább taxiként a jövőben? Ez esetben érvényes-e rá a három év hosszabbítás? Leműszakiztassam-e a gépkocsit?

A hagyatéki tárgyalás valószínűleg még pár hónapig el fog tartani.

Válaszukat és segítségüket előre is köszönöm!

Tisztelettel:

V. R. (teljes név, cím)

 

Tisztelt V. R.!

 

Mindenek előtt, kérem fogadja részvétemet Édesapja elvesztéséért.

A rendelet módosításával összefüggő évjárat-hosszabbítás csak azokra a taxiengedélyekre vonatkozik, melyek megegyeznek az üzembentartó vállalkozó / vállalkozás nevével.

Mivel Édesapja, mint az engedély birtokosa elhunyt, így ezzel a 10. éves autóval az új üzembentartó már nem jogosult az évjárat-hosszabbításra.

Tisztelettel:

 

Metál Zoltán
elnök

Országos Taxis Szövetség

 

Tisztelt Elnök Úr !

 

Azért írok Önnek, mert szeretnék egy problémára megoldást találni.

A probléma a következő,  az MVM DOME előtti terület közforgalom előtt megnyitott magánterület. A problémás terület, jegypénztár és a mellette levő zöld terület.

A jegypénztár ajtajában rendszeresen találunk ürüléket és vizeletet, a zöldterületet folyamatosan WC-nek használják.

A mai nap az alábbi kollégát kapták rajta, VW Passat B8, rendszám:ED.-4.. (Teljes a rendszám, amit felismerhetetlenné tettünk. A szerk.)

Kérem a helyzet mielőbbi megoldását.

 

Üdvözlettel:

RÁSKI Máté
MVM DOME
SPORTFIVE

Tisztelt Ráski Máté úr!

 

Szervezetünk nem rendelkezik olyan adatbázissal, melynek alapján azonosíthatnánk a  levelében megjelölt taxi-rendszámú jármű üzembentartóját.

Kérem szíveskedjék a BKK Taxi Ügyfélszolgálatának megküldeni a panaszát, melyet biztosan kivizsgálnak.

 

Üdvözlettel

 

Metál Zoltán
elnök
Országos Taxis Szövetség