Összehangolt akció és finn módszeres ellenőrzés a Nagyatádi Rendőrkapitányság illetékességi területén, 68 szabálysértővel szemben léptek fel a somogyi rendőrök.

 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei 2022. október 21-én Csurgó és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is figyelték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak.

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá.

Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul. Az akció ideje alatt a járőrök 583 gépjárművezetőt ellenőriztek, amelynek során egyetlenegy sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja.

A rendőröknek többek között sebességtúllépés, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, záróvonal figyelmen kívül hagyása, irányjelzés elmulasztása, valamint a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt 68 eseteben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést hat civil gépkocsi, öt járőrautó és egy drón segítette.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság megyeszerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket. Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a szabályokat áthágva, azokat megkerülve vezetnek!

…hogy mindenki hazaérjen!

 

Forrás: police.hu