Egy Volkswagen Touran és egy Mazda CX-30 karambolozott Budapest XI. kerületében, a Nagyszőlős utcában. Az ütközés következtében az egyik jármű a tetejére borult. A fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották a balesethez műszaki mentés céljából. A helyszínre a mentők is kiérkeztek. Az érintett útszakaszt a Budaörsi út irányába lezárták.

 

 

 

A képen látható Volkswagen Touran típusú taxi a Jászóvár utcából szeretett volna balra kanyarodni a Nagyszőlős utcába, amikor egy Mazda CX-30 típusú személyautó oldalának ütközött. Az ütközés hatására a Mazda megpördült, majd a tetejére borulva állt meg – írja a Baleset-Info.
Ütköz
A balesetet követően sem a Mazda, sem pedig a Volkswagen vezetője nem emlékezett arra, hogy a közlekedési lámpa, amin áthaladtak, milyen jelzést mutatott. A helyszínelést végző rendőrök a helyszíni kamerafelvételen látták, hogy a baleset okozója a Mazda, ami a jelzőlámpa tilos jelzése ellenére hajtott be a kereszteződésbe.
Az Országos Mentőszolgálat mentőegységeket, köztük egy rohamkocsit küldött a baleset helyszínére. Összesen hat személyt kellett további vizsgálatokra kórházba szállítani: a Mazda vezetőjén kívül három utasát, valamint a taxiban ülő két külföldi állampolgárságú lányt, akik a Sziget Fesztiválra szerettek volna eljutni.

 

A taxi középkorú sofőrje könnyebben sérült, ő a saját felelősségére a helyszínen maradt.

 

Ütköz

 

A helyszínelés és a műszaki mentés idejére a Nagyszőlős utcát a Karolina úttól kifelé teljes szélességében lezárták, az 53-as, a 150-es és a 154-es autóbusz terelve közlekedett a külső végállomás felé, nem érintette a Hollókő utca és az Ajnácskő utca megállót – tette közzé a Baleset-Info.

 

Forrás: Blikk

Képek: Baleset-info

 

DD.