Akkumulátoros elektromos koncepció a Land Cruiser stílusjegyeivel

 

A Toyota megnyerte a 2022-es Car Design Award koncepciók kategóriáját a Compact Cruiser EV tanulmánnyal. A Toyota európai formatervezési központjában készült akkumulátoros elektromos terepjáró az első generációs Land Cruiser stílusjegyeit idézi fel letisztult, futurisztikus köntösben, meglovagolva az életstílus jellegű elektromos járművek népszerűségi hullámát. Érdemes megjegyezni, hogy a nagy presztízsű díj mindhárom kategóriájának döntőjébe jutott egy-egy Toyota formaterv.

A Toyota tanulmányautója, a Compact Cruiser EV nyerte meg 2022-es a neves Car Design Award díjat.

A Toyota Nizzában található európai formatervezési központjában (Toyota ED2) készült Compact Cruiser EV-t tavaly decemberben mutatták be a tokiói Mega Weben.

Már több mint 30 éve kutatjuk az elektromos autózást és ez idő alatt hosszú utat tettünk meg.” – fogalmaz Simon Humphries, a Toyota Design vezetője.

Az első találkozás átmeneti időszakát követően az emberek olyan zéró emissziós autókat akarnak majd, amelyek önmagukról és saját életstílusukról szólnak. A Compact Cruiser EV pedig tökéletes példát szolgáltat ehhez a trendhez.”

A Toyota erős terepjárós hagyományaiból merítő Compact Cruiser EV úgy készült, hogy gazdagabbá tegye célközönsége életét. A professzionális városi életet folytató fiatalokat szólítja meg, akik aktív kalandvággyal rendelkeznek – számukra egyedi, magával ragadó, mindenhová eljuttató, összkerékhajtású EV élményt nyújt.

Határozott külső megjelenésének számos stíluseleme a legendás, első generációs Land Cruiserről érkezik, beleértve az ikonikus terepjárós sziluettet és az egyszerű, erőt sugárzó elemeket.

A Car Design Award díjat a Toyota a milánói ADI Design Múzeumban vehette át az éves Milánói Design Hét programjának keretében, amely egybeesik a világszerte ismert Salone del Mobile Milánói Bútorkiállítással.

A Fulvio Cinti, a több mint 30 éves Auto&Design magazin alapítója és főszerkesztője által 1984-ben létrehozott Car Design Award három kategóriában díjazza az autókat: sorozatgyártású autók, koncepciók, valamint márka formanyelv és arculat. A Car Design Award győzteseit 11 szakértőből álló nemzetközi zsűri választja meg, akik a világ legnevesebb autós magazinjaitól érkeznek.

„A zsűri elnökeként megoszthatom, hogy az idei évben a Toyota minden kategória döntősei között jelen volt.” – árulja el Silva Baruffaldi, az Auto&Design szerkesztője. „A formanyelv mellett a sorozatgyártású autók között az Aygo Cross volt jelen és persze a díjnyertes Compact Cruiser EV-ről sem szabad megfeledkezni. Mivel az Car Design Award nem egy autót szólít meg, hanem a formatervezői csapatot, ezért az idei év egyértelműen a Toyota globális formatervezésének elismeréséről szól.”

Forrás/képek: Toyota CE