Már több mint száz alacsonypadlós csili jár

 

Májustól már hétköznap is utazhatnak a 69-es villamos vonalán a BKK ügyfelei az alacsonypadlós, klimatizált, kamerával felszerelt és energiahatékony CAF-villamosokkal. Az Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fejlesztésének köszönhetően jelentősen kényelmesebben érhetik el céljukat az Újpalotán élők, egyúttal akadálymentes kapcsolat jön létre az újpalotai lakótelep és a Mexikói úti földalatti-végállomás között – írja közleményében a BKK.

Az elmúlt években indított jelentős járműparkfejlesztés rengeteget javított a fővárosi közösségi közlekedés színvonalán. Az ügyfelektől érkezett kedvező visszajelzések és az üzemeltetési tapasztalatok eredményeként a BKK tovább fejleszti szolgáltatásait. 2022. május 2-tól, hétfőtől a napközbeni és az esti órákban is közlekednek a modern CAF szerelvények a 69-es villamos vonalán, a Mexikói út és Újpalota, Erdőkerülő utca között. Az alacsonypadlós járművek a reggeli és a délutáni csúcsidő között, illetve az esti órákban járnak a vonalon. A részletes menetrend a megállókban, illetve a bkk.hu weboldalon érhető el, illetve a BudapestGO alkalmazásban lehet rákeresni az alacsonypadlós járművek indulási idejére.

Budapesten már több mint 100 alacsonypadlós villamos közlekedik, a kényelmes és modern járművekkel az 1-es, a 3-as, a 4-es, a 6-os, a 14-es, a 17-es, a 19-es, a 42-es és a 69-es villamosok vonalán lehet találkozni.

Az alacsony padlószintnek köszönhetően a babakocsival, illetve nagyobb csomaggal közlekedők, valamint a mozgásukban korlátozott ügyfelek is könnyebben szállnak fel a járművekre, a légkondicionált utastérben pedig komfortosabbá vált az utazás kánikulában is. A csendes járművek miatt csökkent a környék zajterhelése.

Forrás esetén még több helyen járhatna CAF

A BKK elkötelezett a járműflotta megújításában. A fejlesztés további lendületet kaphat, amennyiben az anyagi forrás rendelkezésre áll, mivel a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, dr. Walter Katalin aláírta a CAF-villamosokat gyártó spanyol vállalattal a szerződésmódosítást. A megállapodás lehetővé teszi, hogy a BKK teljesen vagy részlegesen – lehívhassa a még opcióban szereplő 51 villamost. A villamosok típusára nincs megkötés, tetszőlegesen rendelhető hosszú, illetve rövid szerelvény is a CAF-gyártól – olvasható a tájékoztatóban.

Cash/fotó: BKK