Körözöttön kattant a bilincs

 

A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal az M4 metróvonalat ellenőrizték a járőrök – írja a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságBudapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2022. április 21-én ellenőrizték a M4-es metrót, a megállóhelyeket és azok környékét.

 

Az akció során a rendőrök elfogtak egy férfit, akit szabálysértési elzárás miatt köröztek, valamint szabálysértési feljelentést tettek egy férfi ellen közterületi alkoholfogyasztásért. Két személlyel szemben közlekedési szabálysértés elkövetése miatt, illetve egy szabálytalan gyalogossal szemben helyszíni bírságot szabtak ki. Egy emberhez az egyenruhások mentőt hívtak.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, így további hasonló ellenőrzések is várhatóak – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség