Garázda, tolvaj és engedély nélküli árus

 

 A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal az 14-es villamos vonalát ellenőrizték – számol be az akcióról a police.hu  

Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2022. április 12-én ellenőrizték a 14-es villamost, a megállóhelyeket és a járat útvonalát.

 

Az akció során a rendőrök egy férfit garázdaságon tetten értek és elfogtak. Tulajdon elleni szabálysértés miatt egy, közterületi alkoholfogyasztás miatt két szabálysértési feljelentést tettek. Köztisztasági szabálysértés miatt ketten, valamint egy szabálytalan gyalogos és egy engedély nélküli árus kapott helyszíni bírságot. Az intézkedésekre ezúttal nem a szerelvényen vagy a megállókban, hanem a járat útvonalán volt szükség.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ennek érdekében rendszeresek a hasonló ellenőrzések – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség