Kevesebbet kell várni

 

A jelenleginél gyakrabban és új útvonalon, a Keleti pályaudvar és a Nyugati pályaudvar között jár a 73-as trolibusz április 15-től, péntektől. Ezzel egyidőben a járat számozása is megváltozik: az eddigi 73M helyett 73-as jelzéssel járnak a trolik. A BKK munkatársai felmérték az ügyfelek igényeit, ezt követően a szakemberek úgy módosították a járat ideiglenes útvonalát, hogy az a Nyugati pályaudvar környékén jelentősen javítsa a szolgáltatás színvonalát.

A 73-as trolira április közepétől a Nyugati pályaudvarnál a 9-es busz megállójában is fel lehet szállni, valamint egy új megállót létesítenek neki a Váci úton Balzac utca magasságában, a Westend bevásárlóközpont oldalában.

A rendkívül alacsony utazási igények miatt a járat április közepétől nem érinti a Nyugati pályaudvar és a Deák Ferenc tér közötti megállókat, a Nyugati pályaudvar M (Podmaniczky utca) megálló után a Teréz körút – Váci út – Ferdinánd híd útvonalon haladva fordul vissza a Keleti pályaudvar felé. A kimaradó szakaszon a 9-es busszal, a 72M trolibusszal és az M3 jelzésű metrópótló buszokkal lehet utazni a továbbiakban.

A 73-as trolibusz a korábbinál sűrűbben jár, április közepétől munkanapokon csúcsidőben 15 percenként indulnak majd a trolik, ezáltal lényegesen vonzóbb eljutási lehetőséget kínálnak az ügyfeleknek – olvasható a közlekedésszervező honlapján.

Cash/fotó: BKK