Alsó-, felsőmosás – turbózva

 

Folytatja akcióját a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy a Budapesti Közművek két divíziójával, valamint további partnereivel szoros együttműködésben megtisztítsa és élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit. A kezdeményezés résztvevői ezúttal a Határ út metróállomásnál dolgoznak, hogy az arra járók tisztább környezetben utazhassanak, s nagyobb biztonságban érezzék magukat – tájékoztat közleményében a BKK.

Kedvező fogadtatása volt a korábbi köztisztasági és közbiztonsági akcióknak, a BKK továbbra is elkötelezett amellett, hogy a Főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, illetve állami és civil szervezetekkel együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Az akció újabb helyszíne a főváros IX. és a XIX. kerületének határán lévő Határ út metróállomás és környezete.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, valamint a BKV munkatársai kézi és gépi erővel március 30-án, szerda éjszaka, illetve 31-én, csütörtök reggel egészen a szállodáig megtisztították a busz- és villamosmegállókat, valamint a metró aluljárót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a főváros több forgalmas közterületén állandó rendőri jelenlétet biztosít. A Határ út metróállomásnál visszatérően ellenőriznek a rendőrök, akikhez bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet. Ugyanilyen fontos szerepet játszanak az összehangolt akcióban a rendészeti tevékenységet végző FÖRI, illetve Ferencváros és Kispest közterület-felügyelői, továbbá a szociális munkások, a Menhely Alapítvány munkatársai.

A BKK az eddigi tapasztalatok felhasználásával, valamint az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI közreműködésével további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését tervezi.

A Határ úti köztisztasági és közbiztonsági akcióban részt vesz:

  • a BKV Zrt.,
  • a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK Zrt.),
  • a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,
  • a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió,
  • a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság,
  • a BRFK XIX. Kerületi Rendőrkapitányság,
  • a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI),
  • a Ferencvárosi Közterület-felügyelet,
  • a Kispesti Rendészeti Központ,
  • a Menhely Alapítvány.

Legyenek élhetőbbek a közterek!

A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampány keretében a BKK korábban a Széll Kálmán tér, az Örs vezér tere, a Boráros tér, a Déli pályaudvar, a Margit híd budai hídfő, a Rákóczi tér, az Etele tér, legutóbb pedig a Batthyány tér közös köztisztasági akcióját szervezte meg. Tavaly nyáron a labdarúgó Európa-bajnokság kiemelt helyszínein (a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion metróállomás környezeténél), valamint a városligeti Fan Zone-nál (Szurkolói Zóna) volt fokozott jelenléttel járó összehangolt akció. Hasonlóan kiemelt figyelmet kaptak 2021. szeptember 5. és 12. között a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) rendezvényeinek köztéri helyszínei.

Közös érdek Budapest tisztán tartása

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amelyből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét. A főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdek, a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos – derül ki a tájékoztatóból.

Cash/fotó: BKK