Baptistákkal együttműködve

 

Ukrán nyelvű tájékoztató a honlapon, díjmentes utazás és a BOK-csarnoknál kihelyezett FUTÁR-kijelző csupán néhány a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) által hozott intézkedéseknek, amellyel  a társaság igyekszik megkönnyíteni az orosz-ukrán háború elől ideiglenes vagy tartós menedéket keresők életét Budapesten – írja közleményében a BKK.

Vajon önfeledt maradhat-e az a kislány, akinek a szülei a testvéreivel együtt két autóval indultak Németország felé, és ő itt maradt az önkéntesek segítségére bízva a határon? Megölelhetik-e még a szüleiket azok a gyerekek, akik egyedül érkeztek Budapestre, bízva abban, hogy túlélik a borzalmakat és rájuk jobb jövő vár? Tudnak-e majd önfeledten játszani azok, akik most a helyszíni forgalomirányítókkal és a katasztrófavédőkkel együtt rúgják a labdát?

A nyelvi korlátok, a hirtelen felmerült szállítási igények, a tömegesen érkező emberek számos kihívás elé állították a Budapesti Közlekedési Központ munkatársait. A társszervezetekkel való szoros együttműködés ugyan nem példa nélkül való, de a heteken, hónapokon át tartó, szinte állandósult kapcsolat komoly erőfeszítéseket igényel.

Közben mindenki abban bízik, hogy legalább a gyerekek nem vesznek észre a nehézségekből semmit. Erről, szomorú és megható esetekről beszélgettünk 11. podcastadásunkban Csanády Bálinttal, a BKK Fődiszpécseri központ és zavarelhárítás vezetőjével, Daka Tibor helyszíni forgalomirányítóval, illetve Berczelly Rékával, a Baptista Szeretetszolgálat sajtószóvivőjével.

A továbbiakban is nagy szükség van az összefogásra!

A Budapesti Közlekedési Központ csatlakozott a Baptista Szeretetszolgálat adománygyűjtéséhez, amellyel az ukrajnai menekülteket kívánják segíteni. A BKK a kijelölt ügyfélközpontjaiban várja az adományokat, kizárólag tartós élelmiszert.

A 1355-ös segélyvonal hívásával 300 Ft-tal támogatja a Baptista Szeretetszolgálat ukrajnai misszióját.

💳 A www.baptistasegely.hu/adomanyozas linken pár kattintással bankkártyás fizetéssel juttathatja el adományát, illetve „Ukrajnai Krízis” közleménnyel a UniCredit 10918001-55555555-55555555-os számlaszámon fogadják a pénzadományt.

Az önkéntesek és tolmácsok jelentkezését az ukrajna@baptistasegely.hu címen, vagy a Baptista Szeretetszolgálat Facebook-oldalán várják!

A Nekem Budapest podcast legfrissebb epizódja ezen a linken érhető el – ismerteti a tájékoztató.

Cash/fotó: BKK