Kasszánál érvényesítendő

 

Nagyszabású segélycsomagot tervez a német kormány az Ukrajna elleni orosz invázió miatt meglódult energiaárak hatásainak ellensúlyozására, az autósok támogatásáról napokon belül döntést hozhatnak – a Bild lap értesülése szerint.

Rendkívüli mértékben drágult az üzemanyag Németországban is. A legnagyobb német autós érdekvédelmi szervezet, az ADAC autóklub vasárnapi összesítése szerint a dízel literenként átlagosan 2,15 euróba, a Super-E10 prémium benzinfajta literenként 2,10 euróba kerül. A 2 euró feletti ár minden korábbinál magasabb, és szélsőséges drágulás éves összehasonlításban; 2021 márciusában a dízelért átlagosan 1,31 eurót, a Super-E10 benzinért 1,45 eurót kértek literenként a németországi kutaknál.

A pénzügyminisztérium elképzelése szerint az üzemanyagárak emelkedését egy átmeneti állami kedvezménnyel kellene ellensúlyozni, úgy, hogy a töltőállomás kasszájánál a kedvezmény értékével csökkentik a tankolásért kiállított számla végösszegét, és az állam pótolja a különbözetet az állomás üzemeltetőjének. A kedvezmény mértékéről és a rendszer bevezetéséről már a héten dönthetnek – írta a Bild című lap.

Forrás: Bild