Szégyelljék magukat a háború vámszedői

 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a fővárosi taxitársaságok és érdekképviseletek a leghatározottabban elítélik a menekülteket kihasználó taxis hiénákat. Most minden magyar állampolgárnak az a feladata, hogy lehetőségeihez mérten segítse azokat, akiknek akaratuk ellenére el kell hagyniuk hazájukat – írja közleményében a BKK.

Az egész világ, benne Budapest is megdöbbenve figyeli az Ukrajnában zajló háborús eseményeket. A kialakult helyzet miatt ukrán állampolgárok százezrei – köztük rengeteg kárpátaljai magyar – menekülnek a biztonságos, szomszédos országokba, többek között Magyarországra.

Mindeközben arról érkeztek hírek, hogy vannak olyan taxisok, akik a háborús menekültek helyzetét kihasználva 150 ezer forintért szállították az Ukrajnából gyalog érkezőket Budapestre.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a fővárosi taxitársaságok és érdekképviseletek a leghatározottabban elítélik ezeknek a fuvarozóknak a szégyenletes viselkedését.

Ezek a személyek sajnos kiérdemlik a „hiéna” elnevezést. A taxis hiénák viselkedése most különösen szégyenteljes, hiszen olyan családok, gyermekek helyzetéből akarnak hasznot húzni, akik életüket mentve hagyják hátra otthonaikat.

Ezekben az elszomorító napokban mindenkinek azon kell dolgoznia, hogy az Ukrajnából menekülő ártatlan nők, férfiak és gyerekek biztonságban legyenek – fogalmaznak a közösségi közlekedésben érintett szervezetek és érdekképviseleteik.

Cash/fotó: BKK