Koldus, tolvaj és szökött gyermek a napi fogás

 

Havi rendszerességgel jelennek meg egyenruhások az éppen kijelölt közösségi közlekedési járatokon, ahol demonstratív jelenlétükkel és célirányos igazoltatásokkal igyekeznek fokozni az utasok biztonsági érzetét. Legutóbb 2022. február 9-én a 2es metró vonalán járőröztek – írja a police.hu. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) kötött stratégiai partnerség keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2022. február 9-én ellenőrizték a M2-es metrót, a megállóhelyeket és azok környékét.

Az akció során a rendőrök egy pénzbírság be nem fizetése miatt körözött férfit elfogtak, kettőt előállítottak lopás, illetve koldulás szabálysértés miatt, és visszavittek egy gyermekotthonból szökött fiatalt is. Két esetben tettek szabálysértési feljelentést: garázdaság miatt és egy szabálytalan gyalogossal szemben, míg egy engedély nélküli árusra helyszíni bírságot szabtak ki.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak – olvasható a rendőrség és a BKK honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség