Pályakarbantartás, oszlopállítás a Blahán

 

 Közvilágítási oszlopot cserélnek a Blaha Lujza térnél hétfő éjszaka, ezért ebben az időszakban a közúti forgalmat egy szakaszon a villamospályára terelik. Ezzel egy időben végzik a nagykörúti villamosvonal előre tervezett, rendszeres pályakarbantartását, így pótlóbusz jár a 6-os villamos helyett február 14-ről 15-re, azaz hétfőről keddre virradó éjszaka 0:00 és 4:00 között – írja a közlekedést szervező társaság.

A 6-os járatszámú villamospótló autóbuszokra a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken lehet fel- vagy leszállni. A járatok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél. A 931-es autóbuszok hétfőről keddre virradó éjszaka Pest felé a Margit híd, budai hídfőben a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban állnak meg.

Ugyanezen az éjszakán – a Blaha Lujza tér megújulásának részeként – az Erzsébet körúti középszigeten álló közvilágítási oszlopot kicserélik. Az oszlopkiváltást daruval lehet elvégezni, annak feltétele a villamos-felsővezeték feszültségmentesítése, ezért a munkát a villamos üzemszünetének időpontjához igazították.

A Margit híd irányába tartó 6-os villamospótló, valamint a 923-as éjszakai autóbuszok Blaha Lujza tér M megállóhelyét a daruzás miatt áthelyezik a Rákóczi út kereszteződése elé, a taxiállomás helyére.

Az autóval közlekedők a Margit híd felé a Rákóczi úti kereszteződéstől a Dohány utcáig a villamospályán haladhatnak, hogy kikerüljék a darut. A forgalom zavartalanságát jelzőőrök biztosítják, a BKK kéri az arra közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a terelőtáblákra is.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez – olvasható az oldalon.

Cash/fotó: BKK