Mogyoródon belül már HÉV-bérlettel is lehet utazni

 

 A MÁV-HÉV és a Volánbusz közötti megállapodásnak köszönhetően Mogyoródon belül HÉV-bérlettel a Volánbusz járatain, míg Mogyoród, HÉV-állomás és Budapest között autóbuszbérlettel a HÉV-en is lehet utazni – olvasható a közösségi közlekedés szervező oldalán.

Az Ilonatelep-Mogyoród szakaszra váltott HÉV-bérletek Mogyoród területén érvényesek a Volánbusz járatain, így olcsóbb és egyszerűbb a HÉV-bérletesek Mogyoródon belüli közlekedése. A kölcsönös HÉV- és Volánbusz-bérletelfogadás révén bármely budapesti megálló és Mogyoród, HÉV-állomás közé megváltott buszbérlettel a H8-as HÉV-en is lehet utazni Ilonatelep és Mogyoród között. (A HÉV a fővárosi szakaszon budapesti jeggyel vagy Budapest-bérlettel használható, amelyekről részletes információ olvasható a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) oldalán.)

Tavaly decembertől a MÁV mobilalkalmazással már elektronikus bérletet is lehet váltani az összes, a főváros területét elhagyó HÉV-vonal – a H5-ös, a H6-os, a H8-as és a H9-es HÉV-Budapesten kívüli szakaszaira. Az ilyen módon váltott bérletek ára és érvényessége megegyezik a BKK-pénztáraknál, valamint az automatáknál váltható bérletekével. Az elektronikus bérletekről további információ a MÁV-HÉV honlapján olvasható.

Cash/fotó: BKK