Újabb forrásokat vont be az észt vállalkozás

 

A Bolt kezdetben az Uber riválisaként jelent meg a személyi fuvarozási piacon. Aztán továbblépett. Ma már autómegosztóval, robogóbérléssel, vagy éppen élelmiszer kiszállítással bővítette szolgáltatásait. Egyre többen szállnak be befektetőként. A legutóbbi bővüléssel a cégcsoport már 7,4 milliárd eurót ér – írja a Reuters.

A Bolt 628 millió euró forrást vont be egy befektetői csoporttól, a tranzakció 7,4 milliárd euróra értékeli a céget. Az észt vállalat legutóbb tavaly augusztusban vont be forrást, azzal a tranzakcióval a Bolt értékeltsége 4 milliárd euróra emelkedett.

A vállalat elektromos robogó bérlést, autómegosztást és 15 perces élelmiszer-szállítási szolgáltatást is kínál, és több mint 100 millió ügyfelet szolgál ki 45 országban és több mint 400 európai és afrikai városban.

„Rendkívül gyorsan bővítjük mind az öt termékcsaládot, fejlesztjük a termékek K+F-jét és új városokban vezetjük be a szolgáltatást” – mondta Markus Villig vezérigazgató a Reutersnek adott interjúban.

Míg az Uber a legnagyobb rivális a fuvarozás terén, a Boltnak az ételkiszállításban olyan versenytársakkal kell szembenéznie, mint a Just Eat Takeaway.com és a DoorDash, amely a Wolt 8 milliárd dolláros felvásárlásával lépett be Európába – derül ki az anyagból.

Cash/fotó: bolt.com