Hétvégék után már hétköznap is

 

A 32-es autóbuszra hétvégente, a 68-as autóbuszra hétköznapokon is csak az első ajtónál lehet felszállni január 8-tól. Akinek nincs érvényes jegye, a járművezetőtől tud vásárolni – közölte a közlekedésszervező.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) értékelve a korábbi időszakok tapasztalatait a Göncz Árpád városközpont és az Örs vezér tere között közlekedő 32-es autóbuszon, valamint a Kispest, Vas Gereben utca és az Akadémiaújtelep, 525. tér megálló között közlekedő 68-as járaton vezeti be az első ajtós felszállási rendet.

Január 8-tól, szombattól a 32-es autóbusz teljes vonalán hétvégi napokon lép életbe az első ajtós felszállási rend. Az intézkedés csak a hétvégi időszakra vonatkozik, munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni. A 68-as autóbusz teljes vonalán január 10-től, hétfőtől hétköznapokon is csak az első ajtót használhatják ügyfeleink a felszálláskor.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve az intézkedésnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket.

Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét. A BKK továbbra is azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy mobiltelefonon szerezzék be.

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be hétvégékre az első ajtós felszállási rendet, míg a csepeli buszokra és az újpesti 220-as buszra hétköznap is csak járművezetői ellenőrzés után lehet felszállni. Az általános tapasztalatok szerint a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új rendet, így a felszállásra időben felkészülnek és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik – közölte a BKK.

Cash/fotó: BKK