Katonai-rendőri ellenőrzés

Folytatódik a közösségi közlekedési járatok ellenőrzése Budapesten. A rendőrök ezúttal a 3-as, 62-es és a 62/A villamosok vonalára koncentráltak – írja a poice.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség keretében a fővárosi közösségi közlekedési eszközökön és azok környezetében tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Magyar Honvédség katonáival 2021. november 25-én a 3-as, a 62-es és a 62/A villamosok vonalait ellenőrizték.

Az egyenruhásoknak a szerelvényeken ezúttal sem, csak a villamosmegállókban vagy azok környékén kellett intézkedniük. Elfogtak egy kábítószer birtoklása miatt körözött férfit, egy emberrel szemben közterületi alkoholfogyasztás miatt tettek szabálysértési feljelentést, és előállítottak két engedély nélküli árust. Helyszíni bírságot két esetben szabtak ki: köztisztasági szabálysértés miatt és egy szabálytalan gyalogossal szemben.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: rendőrség