Gyorshajtók, nehézgépjárművek a családi házak között

 

A lakosság kérésére visszatérően ellenőrzi a rendőrség a közlekedési szabályok betartását a lakó-pihenő övezetekben is. Székesfehérváron a minap egy kamion is fennakadt az ellenőrzésen – írja a police.hu.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a lakosságtól érkezett jelzések alapján, visszatérően ellenőrzik a Székesfehérváron levő lakó-pihenő övezetekben közlekedőket, mivel a gépjárművezetők az esetek többségében jelentősen túllépik a megengedett legnagyobb sebességhatárt, valamint figyelmen kívül hagyják az egyéb közlekedési szabályokat is.

A KRESZ kimondja, hogy lakó-pihenő övezetben csak az engedélyezett járművekkel, legfeljebb 20 km/óra sebességgel szabad közlekedni.

A járművezetőnek fokozottan ügyelnie kell a gyalogosok és a kerékpárosok biztonságára, az olyan szakaszokon, ahol nincs járda, ott a gyalogosok az utat teljes szélességében használhatják.

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a sebességhatárok és a közúti közlekedési szabályok betartásával megelőzhetők a közúti balesetek – olvasható a megyei rendőr-főkapitányság hírei között.

 

k.z.t./fotó: rendőrség