Ahol a koldus és a szemetelő az ellenfél

 

Az utasok biztonságáért tart rendszeres ellenőrzést a közösségi közlekedési eszközökön és környezetükben a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), valamint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A legutóbbi akció az M2-es metró vonalán volt, és továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban – írja közleményében a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) stratégiai partnersége keretében a rendőrök ezúttal november 9-én, kedden ellenőrizték az M2-es metrót és környezetét. A reggeltől estig tartó akció során nem találkoztak jogsértéssel a metrón, az intézkedések mindegyike az állomásokat és azok környékét érintette.

A rendőrök elfogtak egy férfit, akit szabálysértési ügyben köröztek, egy embert pedig bűncselekmény gyanúja miatt előállítottak, továbbá megtaláltak egy gyermekotthonból szökött fiatalt. Koldulás szabálysértés miatt összesen öt ember ellen indítottak eljárást, egy esetben pedig helyszíni bírságot szabtak ki szemetelés miatt.

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve további hasonló akciók várhatók a fővárosban – derül ki a tájékoztató anyagból.

Cash/fotó: rendőrség