Már átutaltad?

A napokban érkeznek a NAV felhívások azoknak a vállalkozóknak, akik gépjárműadójuk második félévi összegét még nem fizették ki (szeptember 15 volt a határidő). Sokan még mindig a csekket várják (erről írtunk már korábban), de az nem érkezik.

Érdemes általánosságban is tudomásul venni, hogy a csekk már nem „trendi”. Igen, tudom: megszoktuk, egyszerű a kezelése, nyilvántartásunkat is erre alapoztuk. Mégis érdemes áttérni az átutalásos módszerre, ma már egyre egyszerűbb és könnyen kezelhető netbankokat alkalmaznak a pénzintézetek.

Visszatérve a gépjárműadóra: a befizetést (átutalást) a NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számlára kell teljesíteni.

A számlaszám: 10032000-01079160

A közlemény rovatba minden esetben írjuk be a vállalkozói adószámunkat (és semmi mást!).

Ha valaki mégis a csekkes fizetéshez ragaszkodik, az személyesen kérhet befizető csekket a NAV kirendeltségein. Nem érdemes túl sokat késlekedni a befizetéssel, mert azt kockáztathatjuk, hogy a gépkocsit kivonják a forgalomból. Az meg egy taxisnak nagyon fáj…

A befizetést ellenőrizhetjük ügyfélkapunkon keresztül az „ebev” rendszeren. A nav.gov.hu oldalon található egy útmutató ennek eléréséhez. Elég sokat kell kattintgatni érte, aki nem szeretne ezzel foglalkozni, az zaklassa könyvelőjét.

-oli-