Pár óra alatt 34 intézkedés

 

A buszsávban szabálytalanul közlekedőket ellenőrizték 2021. szepteber 30-án a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai – írja a police.hu.

A Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) kötött stratégiai partnerség keretében 2021. szeptember 30-án ismét kiemelten ellenőrizte a buszsávok használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Az ellenőrzés során az autóbuszsáv használatával összefüggő jogsértések miatt a rendőrök 34 esetben intézkedtek.

A buszsáv jogosulatlan használata miatt a rendőrök 23 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, egy vezetőt feljelentettek, egy másikat pedig figyelmeztetésben részesítettek.

A záróvonal átlépése, illetve a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás hiánya miatt egy feljelentés készült, nyolc másik vezetőt pedig szintén záróvonal átlépése, illetve útburkolati jel figyelmen kívül hagyása miatt részesítettek helyszíni bírságban.

A társszervek a szorosabb szakmai összefogás érdekében továbbra is prioritásként kezelik a jogosulatlan buszsávhasználat rendszeres ellenőrzését, hogy megszüntessék a közösségi közlekedés akadályozását, és biztosítsák a buszok zavartalan haladását. Ezért bármikor lehet számítani hasonló ellenőrzésekre – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu