Szombattól helyreáll a közlekedés a Deák utcában

 

Hétvégén újraindulhat a kétirányú forgalom a rákospalotai Deák utcában. Az útszakasz felújítása a terveknek megfelelően halad, ennek köszönhetően szeptember 11-től, szombattól már az arra közlekedő autóbuszok is az eredeti útvonalukon járhatnak – derül ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatásából.

Szinte már teljesen elkészült a XV. kerületi Deák utca és a hozzá csatlakozó mellékág új pályaszerkezetének aszfaltrétege. A rákospalotai beruházásnak köszönhetően megépült a buszöböl, a parkoló, és megépültek az új járdák is. A burkolati jelek felfestése és a közúti jelzőtáblák kihelyezése után szeptember 11-én, szombaton megindulhat a kétirányú forgalom, helyreáll a korábbi közlekedési rend.

Az arra közlekedő 25-ös és 125-ös autóbuszok újra az eredeti útvonalukon, a Deák utcában járnak, ezért a 125-ös autóbusz szombattól már nem áll meg a Bácska utcában, a 96-os, a 124-es, a 224-es, a 296-os és a 296A autóbuszok megállóhelyén.

A rákospalotai projekt részeként még a kétirányú forgalmat nem befolyásoló munkák várhatók az útpályán, gyalogátkelőhelyeket létesítenek és helyeznek forgalomba, továbbá korszerűsítik a közvilágítást, valamint fákat ültetnek. Az útépítés idén ősszel fejeződhet be, a munkák előrehaladásáról a BKK folyamatosan tájékoztatást ad.

A BKK az eredetileg becsült összegnél kedvezőbb áron kötötte meg a kivitelezési szerződést, a Deák utca és mellékágának korszerűsítése a tervezett 133,35 millió forint helyett tartalékkerettel együtt bruttó 122,8 millió forintba kerül.

A nehézségek, valamint a szűkös anyagi források ellenére a BKK elkötelezett a fejlesztések megvalósítása mellett. Az újbudai Péterhegyi úton, az újpesti Rózsa utcában és az angyalföldi Göncöl utcában a nyáron indult a rekonstrukció a BKK beruházásában.

Ha sikerrel zárulnak a közbeszerzési eljárások, útfelújítás indulhat idén a terézvárosi Podmaniczky utcában, a zuglói Vezér utcában, valamint az újpalotai Erdőkerülő utcában és Zsókavár utcában. Az útfelújítási program további eleme az Üllői út Szarvas csárda tér és városhatár közötti 4,2 kilométeres szakaszának, továbbá a Mester utca-Ferenc körút-Haller utca közötti szakaszának felújítási terve – ismerhetők meg a közeli elképzelések.

Cash/fotó: BKK