62-en rajtavesztettek

 

Tele van a város útfelbontásokkal, elterelésekkel, lezárásokkal. Dugó, dugó hátán, mindenki keresi a szökő utakat, csak, hogy haladjon. A buszsávok nem tatoznak ebbe a kategóriába, augusztus utolsó két napján 62 gépjárművezetőt értek tetten emiatt az egyenruhások – írja a police.hu.

A Budapesti Közlekedési Központtal (BKK) kötött stratégiai partnerség keretében 2021. augusztus 30-án és 31-én ismét célzottan ellenőrizte a buszsávok szabályos használatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Budapesti Közlekedési Központ és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI).

A kétnapos ellenőrzés során az autóbuszsáv használatával összefüggő jogsértések miatt a rendőrök 63 esetben intézkedtek. A buszsávban való jogosulatlan közlekedés miatt 62, az ugyanitt történő szabálytalan megállás miatt egy esetben szabtak ki helyszíni bírságot, valamint hat emberrel szemben szabálysértési feljelentéssel éltek.

Szabálytalan rakodás, záróvonal átlépése, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt, illetve a megállás szabályainak megszegése miatt 10 esetben szabtak ki helyszíni bírságot; tilos jelzésen történő áthaladás, valamint biztonsági öv használatának elmulasztása miatt pedig két alkalommal közigazgatási bírságot. Két vezetéstől eltiltott autóssal szemben büntetőeljárás indult.

A szervezetek szorosabb szakmai kooperációja továbbra is fontosnak tartja a jogosulatlan buszsáv használat rendszeres ellenőrzését, hogy megszüntessék a közösségi közlekedés akadályozását, és biztosítsák a buszok zavartalan haladását. Ezért bármikor lehet számítani hasonló ellenőrzésekre – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./fotó: police.hu