Azonosították és megbírságolták a sofőröket

 

Fedélzeti kamerák vették videóra azt a két sofőrt, akik Budapest XIII. kerületében a Váci úton, valamint a Dráva utcán közlekedve több szabályszegést is elkövettek – írja a police.hu.

Míg egyikőjük az előtte éppen elinduló autókat előzte meg záróvonalat átlépve, irányjelző használata nélkül az ellentétes forgalmi sávban, addig a másik autós az álló kocsisort kerülte ki szintén ugyanezen szabálysértések elkövetésével, majd próbált meg balra bekanyarodni.

A felvételeket azok készítői a Budapesti Autósok Közösségének küldték meg, amelyek alapján a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága szabálysértési eljárást indított.

Az angyalföldi rendőrök az eljárás során azonosították a felvételeken látható szabálytalanul közlekedő 60, illetve 22 éves férfit, akik meghallgatásuk során a szabálysértések elkövetését elismerték.

 

A gépjárművezetők által elkövetett szabálysértések mindkét esetben pénzbírságot és büntetőpontot vonnak maguk után.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Autósok Közösségével együttműködve hivatalból eljárást indít minden olyan szabálytalanul közlekedő sofőrrel szemben, akiről felvétel készül – olvasható a rendőrség honlapján.

k.z.t./felvétel: police.hu