Több mint hatezren figyelhetik a postájukat

 

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2021. augusztus 9-15. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez csatlakozva a magyar rendőrség hazánk egész területén fokozott sebességellenőrzést végzett – írja a police.hu.

Ennek keretében kollégáink összesen 8601 esetben intézkedtek sebességtúllépés miatt. Ebből 2509 alkalommal meg is állították a szabályszegőket; 2427 fővel szemben bírságot szabtak ki, míg 82 sofőr ellen eljárást kezdeményeztek. A többi 6092 esetben leállítás nélküli ellenőrzés történt, itt a gépkocsivezetők bírságukra postai úton számíthatnak.

Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy a jövőben is mindig tartsák be a közúti szabályokat! Ne sodorják veszélybe se magukat, se a közlekedés többi résztvevőjét azzal, hogy a megengedett sebességnél gyorsabban vezetnek! – olvasható a rendőrség honlapján.

Pedig előre, megmondták, hogy mérni fognak. Mi is leírtuk. Egy kicsit matekozzunk, ez a gyengém: ha 6092 gyorshajtót elengedtek, azok minimum 30 ezres csekket kapnak, az alaphangon 182 millió 760 ezer forint. (Ez 1 millió 88 ezer forintos órabér). Ha a gyakorlatot vesszük figyelembe, akkor 200 milliót is meghaladja, hiszen biztosan voltak, akik nagyobb mértékben lépték túl a sebességet, ők magasabb összegről kapnak értesítést.

Büntetőpontokban mérve alapeset a 3, így abból is 18.276 összegyűlt, ami 1015 jogosítvány azonnali bevonásához elegendő. Szerencsére ezt nem így mérik, de mindezekbe bele sem számítottuk azokat, akiket megállítottak. Ők sem konyakos meggyet kaptak távozóban. Szóval nem olcsó mulatság a gyorshajtás, ami ettől durvább, ebbe bele is lehet halni…

k.z.t./fotó: police.hu