Minden elkapott pillanat minimum 30 ezerbe fáj

 

A rendőrök nemzetközi ROADPOL akció keretében 2021. augusztus 9-15. között fokozottan ellenőrzik a megengedett legnagyobb sebesség betartását Magyarország közútjain – írja a police.hu.

Hosszas traffipaxcsend előzte meg a felkészülést. Vélhetően karbantartották, hitelesítették mérőműszereiket a rendőrök, mielőtt a nemzetközi akcióban kitelepülnek velük az egész országban.

Senkit nem érhet meglepetésként, ha hétfő reggeltől egész héten villoghatnak képletesen a vakuk, mert lesz, ahol 0-24-ben éberen figyelnek a sebességmérők. Mint olvashattuk: Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2021. augusztus 9-15. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozik. A rendőrség Magyarország egész területén fokozott sebességellenőrzést végez.

Eddig a hír.

Amit nem árt azonban figyelembe venni, az 50 km/h lakott területi sebességkorlátozás esetén, ha a sofőr lába kissé megcsúszik, azért rögvest nem jön a büntető határozat. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 50-nél 65-ig toleránsak a rend őrei is, de mivel az autó kilométerórája sem biztos, hogy a tényleges, valós sebességet méri, nem éri meg kockáztatni, ugyanis, aki a legkisebb mértékben is ezt túllépi, 66-nál már 8 napon belül jön is a határozat 30 ezer forint bírságról és 4 büntetőpont jóváírásáról. És ez nem pontgyűjtő akció, aki a 18-at eléri, annak automatikusan bevonják a vezetői engedélyét. Szóval nem babra megy a játék.

Mint arról korábban beszámoltunk, Óbudán az előző héten minden másfél percben gyorshajtót rögzített a kamera. Majd 300-an várhatják a postást.

No, ezt kellene megelőzni a szabályok betartásával, mert aki ezzel keresi a kenyerét, netán taxis, annak ez létfontosságú lehet. De itt is, mint mindenben, a döntés a sofőr kezében, jelen esetben a jobb lábában van…

k.z.t./fotó: police.hu