Telihold Tesla-módra

 

Érhetik az embert meglepetések még akkor is, ha egy full elektromos Teslában ül és élvezi az Autopilot beállítást, amikor nincs semmi feladata csak élvezni a körpanorámát, mígnem az autó a Teliholdat közlekedési lámpa sárga jelzésének nem észleli…   

A Tesla népszerűségének egyik fontos eleme a fejlett vezetéstámogató rendszere, amelyet „Autopilotnak” hívnak és jelenleg már Full Self Driving (FSD) elnevezéssel is árusítják a kocsikhoz az önvezetést legalábbis a nevében hordozó automatikát.

Az önvezető rendszer még korántsem tökéletes, amire számtalan videót lehet könnyedén találni az interneten, és egy újabb, igazán szemléletes példát éppen a napokban tettek közzé. Egy Jordan Nelson nevű autós osztott meg egy videót, amelyben a Holdat egész egyszerűen közlekedési jelzésnek nézte a rendszer, figyelmeztetett, majd lassítani kezdett. A felhasználó csak annyit üzent Elon Musknak, hogy érdemes lenne a csapatának rápillantania a Holdra, hogyan tréfálja meg a rendszerét.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója már 2019-ben azt jósolta, hogy 2020-ban egyes amerikai államokban elérhetővé válnak a vezető nélküli robotaxik. Márciusban azonban közölték a kaliforniai szabályozó hatósággal, hogy ez év végéig biztosan nem lesz teljes mértékben önvezető technológiájú autójuk.

 

Cash/fotó:Youtube