Felvonulás és futóverseny miatt Budapest közlekedése kapitulál

 

Budapest Pride felvonulás miatt 13:00 és 17:30 között a Deák Ferenc tér-Kiskörút-Szabadság híd-Szent Gellért rakpart-Tabán útvonalat szakaszosan lezárja a rendőrség, majd a Városliget és környékén rendezik a 27. K&H mozdulj! félmaraton és futófesztivált, ezért ott is számos közlekedési változásra kell készülni 17:45 és 23:00 között – írja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A Budapest Pride rendezvény idejére az érintett útszakaszokat (Deák Ferenc tér-Károly körút-Múzeum körút-Kálvin tér-Vámház körút-Fővám tér-Szabadság híd-Szent Gellért rakpart-Döbrentei tér-Krisztina körút-Tabán) szakaszosan lezárják a forgalom elől:

  • 13:00 tól várhatóan 16:00 ig nem lehet behajtani a Bajcsy-Zsilinszky útra az Andrássy út és József Attila utca kereszteződésétől, majd tovább a Károly körútra, az Astoriáig.
  • 15:00 és 16:00 között – az indulás függvényében – előreláthatólag 30 percre lezárják a Károly körút, a Kossuth Lajos utca, a Rákóczi út és a Múzeum körút csomópontját az Astoriánál.
  • 15:00-tól várhatóan 16:30-ig a Múzeum körút – Kálvin tér – Vámház körút – Fővám tér – Szabadság híd szakaszra nem lehet behajtani.
  • 16:00-tól előreláthatólag 17:30-ig lezárják a Szent Gellért rakpartot, a Döbrentei teret és a Krisztina körút egy szakaszát.

Még aznap, szombaton:

tömegsport rendezvény is lesz Budapest Belvárosban. Ezért 17:45-től, éjjel 22:45-ig lezárják a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között, valamint az Andrássy utat a Hősök tere és az Izabella utca között17:45 és 23:00 között nem lehet behajtani a Városligetbe a Kós Károly sétányra és Zichy Mihály útra!

A Dózsa György út lezárása idején, 17:45 és 22:45 között:

A 20E busz módosított útvonalon, az Ajtósi Dürer soron és a Hungária körúton jár, a Hősök terét nem érinti, viszont megáll az Ötvenhatosok terénél és a Kacsóh Pongrác útnál.

A 30-as, a 30A és a 230-as buszok az Ajtósi Dürer sor-Hermina út-Állatkerti körút útvonalon járnak, nem érintik a Dembinszky utca, a Damjanich utca/Dózsa György út, a Benczúr utca és a Hősök tere M megállókat, viszont a terelő útvonalon megállnak a 72M és 74-es trolibuszok megállóiban.

A 75-ös trolibuszok a Dózsa György út helyett a Hermina út-Állatkerti körút útvonalon járnak, a Zichy Géza utca és a Hősök tere közötti megállókat nem érintik, viszont a terelő útvonalon megállnak a 72M és 74-es trolibuszok megállóiban.

A 105-ös és 178-as buszok az Andrássy út helyett a Podmaniczky utcán és a Bajcsy-Zsilinszky úton át közlekednek, nem érintik a Hősök tere M és a Bajcsy-Zsilinszky út M közötti megállókat, viszont a terelő útvonalon megállnak a 72M trolibusz megállóiban.

Budapest, 2020. július 25.
A 26. K&H mozdulj! félmaraton és futófesztivál résztvevői Budapesten, a Hősök terénél 2020. július 25-én.
MTI/Kovács Tamás

Az M1-es metró szerelvényei a Mexikói út irányában a Hősök tere állomáson megállás nélkül áthaladnak.   17:45 és 23:00 között, a Zichy Mihály út lezárása idején:

A 70-es trolibuszok módosított útvonalon, az Ajtósi Dürer soron közlekednek, nem érintik a Dvořák sétány és az Olof Palme sétány megállókat.

Utazásuk megtervezéséhez továbbra is érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat úti céljuk eléréséhez – olvasható a közleményben.

Cash/fotó: BKK