Útlezárások, forgalomelterelések az esti meccs miatt

 

Az esti Portugália-Franciaország csoportmérkőzésre is járatsűrítésekkel készül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A környéken már 17 órától lezárások lesznek, ezért érdemes előre megtervezni az utazást – hívta fel a figyelmet a BKK.

Kiemelték, hogy a Puskás Aréna környezetében várható meccs miatti útlezárások a Pest keleti részén, különösen a Zuglón áthaladók közlekedésére is hatással lehetnek. Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK Futár alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat – tették hozzá.

Azt írták, akinek lehetősége van rá, szerdán – ha nem meccsre vagy a szurkolói zóna helyszínére megy – kerülje el a Puskás Aréna és a Hősök tere környékét, illetve a környező útvonalakat. Aki a mérkőzés előtt, illetve után Újpestre vagy Újpalotára szeretne eljutni, annak érdemes alternatív útvonalakat keresnie – írták, példaként kiemelve a 3-as metrót, a 14-es és a 69-es villamost.

Kifejtették: a szerdai rendezvény ideje alatt a stadionnál és környékén változatlanul nincs parkolási lehetőség, a környezetében pedig előreláthatóan 17 órától várhatóan éjjel 1-ig közúti korlátozásokra kell számítani. Akik mégis autóval indulnak útnak, azoknak célszerű a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket igénybe venniük. A BKK a kötöttpályás közlekedési eszközök – metró, villamos – igénybevételét javasolja.

Azt ajánlják, a mérkőzésre elsősorban a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló 2-es és 4-es metróval, illetve az 1-es villamossal érdemes utazni. Az aréna a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion metróállomástól gyalog közelíthető meg.

A Puskás Aréna környezetében várhatóan 17 órától lezárják a közúti forgalom elől a Verseny utcát és az Istvánmezei utat teljesen, továbbá a Dózsa György út, a Stefánia út, az Egressy út és az Ifjúság útja egy-egy szakaszát. Emellett a Hungária körúton is számítani lehet egyes forgalmi sávok időszakos korlátozására az Egressy út és a Stefánia út között.

A Hősök tere környékét, a Dózsa György utat, valamint a keresztező utakat a szurkolói vonulás miatt lezárják, ezért időszakosan járhatatlanná válhat a Thököly út. Mindezek miatt jó néhány BKK-járat megváltozott útvonalon közlekedhet vagy ideiglenes megállóhelyen állhat meg. Változások lehetnek az 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 108E, 110-es, 110E, 112-es, 133E, a 20E, 30-as, 30A, 230-as, 130-as és 195-ös autóbuszjáratok, valamint a 72M, a 75-ös, 77-es és a 79M trolibuszok közlekedésében.

A BKK közleményében kitért arra is, hogy a közterületeken lévő megállókban már nem kötelező szájat és orrot eltakaró maszkot hordani, ellenben a közösségi közlekedés használatakor, valamint a zárt helyiségekben – így a metróállomásokon – változatlanul érvényben van a maszkviselési szabály – ez a figyelmeztetés olvasható a tájékoztató végén.

k.z.t./fotó: Facebook